Barbour 30% OFF

SPECTRE vanaf 5 november in Nederlandse bioscopen

27 augustus, 2015

SPECTRE, de 24e James Bond-film, is vanaf 5 november 2015 in de Nederlandse bioscopen (en IMAX theaters) te zien, met verschillende voorvertoningen op 4 november, zo meldt distributeur Universal woensdag op de website en Twitter.

spectre nederland poster imax

Hiermee is Nederland is één van de eerste landen waar de nieuwe James Bond-film wordt vertoond. SPECTRE is in ons land zelfs eerder te zien dan in de Verenigde Staten (6 november).

spectre nederland

De nieuwe Bond film is de afgelopen maanden gedraaid in Oostenrijk, Italië (Rome), Mexico, Marokko en de Pinewood Studios in Engeland. De nieuwe Bond-film is genoemd naar het misdaadsyndicaat SPECTRE van Ernst Stavro Blofeld, de aartsvijand van 007. SPECTRE staat voor "SPecial Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion".

franz oberhauser christoph waltz spectre

Christoph Waltz speelt de slechterik Franz Oberhauser speelt en de Bond girls zijn Monica Bellucci en Léa Seydoux. Sam Mendes is terug als regisseur van SPECTR (hij regisseerde ook de vorige Bond film SkyFall), en Daniel Craig is voor de vierde keer als 007 te zien. Andere acteurs: Ralph Fiennes (M), Ben Whishaw (Q), Naomie Harris (Moneypenny), Rory Kinnear, David Bautista en Andrew Scott. SPECTRE is geproduceerd door Michael G. Wilson en Barbara Broccoli. Het scenario is geschreven door John Logan, Neal Purvis en Robert Wade. 

spectre austria

SPECTRE heeft ook een Nederlands tintje: de film werd gedraaid door de Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema. De kleding werd ontworpen door Jany Temime, die tientallen jaren in de Nederlandse filmwereld werkte.

Synopsis
Door een mysterieus bericht wordt Bond geconfronteerd met zijn verleden en moet hij een duistere organisatie ontmaskeren. Terwijl M verwikkeld raakt in een politieke strijd om de Britse geheime dienst te behouden, ontrafelt Bond gaandeweg de verschrikkelijke waarheid achter SPECTRE.


Orlebar Brown

Reactie toevoegen