Barbour 30% OFF

Een avondje Bond met Belvedere in Amsterdam

19 oktober, 2015

Waarschijnlijk had je het al gezien: Belvedere is de wodka partner van de film SPECTRE. Of we de wodka in de film gaan zien, en wie het drinkt, is nog niet bekend maar de reclame campagne met Stephanie Sigman is reeds in volle gang, zodat jij de naam en het recept kent.

Ik ben afgelopen jaar al op verschillende Bond gerelateerde Belvedere evenementen geweest, allemaal even luxe en stijlvol, maar het meest recente evenement in Amsterdam op 8 oktober was een echte Bond ervaring.

In de aanloop naar het evenement ontving ik mysterieuze telefoontjes, een link naar een speciale website met gepersonaliseerde uitnodiging, en de dag voor het evenement een sms met de exacte locatie en aanvangsttijd (19u42).

De Belvdere avond begon in The Oyster Club bar in het Olympisch Stadion, met natuurlijk een eindeloze toevoer van Belvedere wodka martini's, shaken not stirred.

belvedere bottle at oyster bar amsterdam

Een selecte groep Nederlandse journalisten verzamelde zich vanaf 19.42 in de stijlvolle bar. Terwijl iedereen met een martini in de hand in een relaxte sfeer kennismaakte of bekenden tegenkwam, werden de gasten in groepjes van 2 of 3 weggeleid door een aantrekkelijke assistente. Tussen ieder groepje zat een minuut of vijf. Na een uur was bijna iedereen weg en stond ik nog met een martini (in speciaal SPECTRE martini glas) en enkele overgebleven gasten in The Oyster Club bar.

Maar dan is het toch ook mijn beurt. In plaats van met anderen weg te gaan, word ik in m'n eentje weggeleid. Zonder woorden, maar met gebaren, stuurt de dame mij door een kleine deur naar buiten, op een fraai verlicht pad dat naar de hardloopbaan in het midden van het stadion loopt.

Zodra ik de eerste stappen zet op het verlichte pad, zie en hoor ik een sportwagen van de andere kant van de baan in volle vaart door de bocht naar mij toe rijden. De wagen stopt vlak voor me aan het eind van het pad en ik kon de auto net herkennen als een Jaguar F-Type convertible met rood soft-top dak.

belvedere jaguar amsterdam event

Jaguar F-Type S Convertible op de hardloop baan met een olympische fakkel op de achtergrond

De chauffeur stapt uit en houdt de glanzend zilvergrijze deur uitnodigend voor mij open. Het is maar goed dat ik niet zelf in deze sportwagen met 380pk ga rijden, want na de flinke hoeveelheid vodka martini's zou dat waarschijnlijk eindigen in meer omwentelingen dan de DBS in Casino Royale, en een nog grotere kater.

Jaguar F Type open door Belvedere Amsterdam

Zodra de chauffeur en ik in de met leer beklede stoelen hebben plaatsgenomen van deze gloednieuwe F-Type S Convertible (minder dan 500 kilometer op de teller), vliegen we weg met kort slippende banden en de loeiende V6 motor. Via de andere bocht in de baan rijden we zo aan de andere kant het stadion uit, de drukke straten van Amsterdam in.

Er volgt een spannende rit door stad, met als doel een geheime locatie. Terwijl ik het geluid van de auto bewonder als deze accelereert in tunneltjes op de A10, krijg ik een SPECTRE envelop in m'n handen gedrukt, met een bericht en aanwijzing ("it's about time") voor de volgende plek. De aanwijzing zegt me nog niet veel, maar de ervarning van de wilde F-Type rit is reeds genoeg afleiding.

De chauffeur vertelt me dat de andere gasten met gloednieuwe Range Rovers en Jaguar XJ's naar de locatie werden gebracht. Zeker geen slechte alternatieven, maar ik ben vereerd dat ik het genoegen heb een privé rit te krijgen in deze prachtige F-Type.

belvedere jaguar

Nadat we ongeveer 15 minuten lang door de stad hebben getoerd, komen we aan op de locatie in Amsterdam Noord. Ik word afgezet bij het Faralda Crane Hotel, een uniek hotel met 3 luxe kamers in een oude haven kraan (bezoek de website voor mooie beelden van dit bijzondere hotel).

crane hotel amsterdam

Faralda Crane Hotel, Amsterdam

crane hotel entrance belvedere

De ingang van het Hotel lijkt meer op een locatie voor een Bond slechterik dan een vijfsterren hotel voor Bond.

crane hotel elevator girl

Zou jij in een kleine lift stappen met deze dame? Wat een moeilijke dingen moet ik toch doen voor de Bond Lifestyle.

Een vrouwelijke lift bediende begeleidt me naar de verdieping in de kraan waar de bar is gevestigd, met uitzicht over de haven en uiteraard meer martini's. Ik bestel deze keer een 'dirty' martini (met olijven en olijven sap). Er wordt me verteld dat ik nog even moet wachten op twee andere gasten voordat ik de volgende opdracht kan beginnen.

crane hotel bar belvedere vodka

Faralda Crane Hotel Bar

dirty belvedere vodka martini

Een 'dirty' Belvedere wodka martini

Samen met deze twee nieuwe partners (de Managing Director van Moet Hennessy Nederland en collega blogger, Albert van MisterCocktail.nl), beginnen we een zoektocht in de hotel kamers en lossen diverse raadsels en puzzles op.

bond puzzle

Een van de vele puzzles in de kamers

Uiteindelijk vinden we een in goud geklede Bond Girl in een van de slaapkamers en nadat we haar de juiste code hebben gegeven krijgen we een nieuwe aanwijzing om het raadsel op te lossen. Ons groepje blijkt uiteindelijk de snelste van iedereen te zijn, misschien aangezien we een Bond expert in ons midden hadden waardoor sommige vragen iets makkelijker waren.

gold girl crane hotel belvedere puzzle

Eh, wat was de vraag ook al weer?

Maar de avond was nog niet voorbij: de race door Amsterdam werd vervolgd over het IJ in een Waterdream boot.

waterdream

Deze handgemaakte luxe sloep brengt ons in volle vaart naar een volgende locatie (met net genoeg tijd voor nog een drankje uit de ingebouwde mini bar) waar de auto's op ons staan te wachten.

belvedere bottles on waterdream boat amsterdam

De Waterdream sloep met fraai verlichte mini-bar

In plaats van in de Jaguar te stappen, ruil ik zitplaatsen met Mister Cocktail zodat hij de sportieve F-Type kan meemaken en ik luxe Range Rover Sport van binnen kan zien.

jaguar range rover belvedere

Goodbye Jaguar. Hello Range Rover.

range rover to okura amsterdam

De gloednieuwe Range Rover bracht me helemaal in stijl naar het 5-sterren Okura Hotel in hartje Amsterdam, waar een van de bars omgetoverd was tot Belvedere feest, compleet met dj's, fotomodellen en martini's.

okura hotel bar girls

I must be dreaming.

Alsof ik nog niet genoeg Belvedere had gedronken die avond, kreeg ik ook nog een 70ml fles SPECTRE Belvedere Vodka mee in de goodie bag. Leven als Bond is zwaar.

Met veel dank aan Nicole Canoy (LVMH The Netherlands) en Gili Papier (Maison PR) voor deze fantastische Bond avond.

Lees meer over Belvedere SPECTRE flessen of bezoek de Belvedere website.

Foto's door Bond Lifestyle en Jacob van Rozelaar


Orlebar Brown

Reactie toevoegen