N.Peal 007 Cashmere Collection

Carine Gilson satijnen japon geveild voor Flanders Fields Memorial Garden

28 augustus, 2014

Om de bouw van de Flanders Fields herdenkingstuin in London te steunen, zal de Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel in Groot-Brittannië (BLCC) een satijnen japon van Carine Gilson veilen tijdens een fondsenwerving gala diner in London.

Bond girl Severine (Bérénice Marlohe) draagt een satijnen japon van Carine Gilson in de film SkyFall (2012). Lees meer over de Carine Gilson japon in SkyFall. De japon die wordt geveild is niet gebruikt tijdens de opnamen van de film, maar het is wel exact hetzelfde model. De japon is geen onderdeel meer van de huidige Carine Gilson collectie meer, maar kan nog wel op speciaal verzoek besteld worden (prijs op aanvraag).

Het gala diner en de veiling is open voor leden van de BLCC en andere geïnteresseerden en zal plaatsvinden in The Tower of London op 22 september 2014. Registreer u op de website van BLCC (£300 per persoon, of £2500 voor een tafel van tien).

De BLCC is een belangrijke supporter van de Flanders Fields Memorial Garden. Deze tuin is een eerbetoon aan allen die hun leven gegeven hebben tijdens de Eerste Wereldoorlog, en is een gebaar van dankbaarheid aan het Britse volk voor hun oppofferingen tijdens de bevrijding van België. De herdenkingstuin is een initiatief van The Guards Museum, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Flanders House in London. Het is ontworpen door de internationaal bekende architect Piet Blanckaert uit Brugge.

Flanders Fields Memorial Garden London

De tuin zal aarde bevatten dat tijdens een ceremonie uit de aarde van de slagvelden in België is gehaald. Het overgrote deel van de financiering van het project is reeds verzameld door Belgen zelf, en hopelijk zal het gala diner de financiering compleet maken en tevens een fonds op kunnen zetten voor het onderhoud aan de tuin. 

‘De herdenkingstuin eert allen die in de Eerste Wereldoorlog omkwamen toen zij vochten voor hun land en onze vrijheid, en is tevens een symbool voor de hoop op een betere toekomst voor iedereen.’

De tuin zal officiëel geopend worden door leden van de Engelse en Belgische koninklijke families op 6 november 2014, in de Wellington Barracks in Westminster, London, op nog geen 300 meter van Buckingham Palace.

Flanders Fields Memorial Garden London Wellington Barracks

Als u bij het gala diner aanwezig wilt zijn, registreer u dan op www.blcc-event.co.uk/memorialgardendinner. Als u meer wilt weten over de tuin of deze wilt steunen, bezoek dan www.flandersfieldappeal.com, de Memorial 2014 website of Facebook page voor meer informatie.


Reactie toevoegen