Barbour 30% OFF

fd002

Champagne Bollinger, vanouds marketing partner in de Bond-films, was ook weer van de partij in de recente Bondfilms Casino Royale en Quantum of Solace.

au036

In de film Live and Let Die (1973) maakt James Bonfd gebruik van een Glastron GT150 speedboat in een adembenemende achtervolging door de moerassen van Louisiana. De boot maakt hierbij een recordsprong van 40 meter.

De GT150 die in Live and Let Die werd gebruikt voor de befaamde sprong was gebouwd in 1972 en had een 135 pk Evinrude Starflite motor.

ga028

In de film Live and Let Die (1973) nemen we een zeldzaam kijkje in het apartment van James Bond zelf! Daar zien we een zeer ouderwets interieur, maar wel met een zeer interessante gadget: de espresso machine. Bond maakt een kopje koffie voor M met de machine, terwijl M over de opdracht van Bond probeert te praten.

ga035

In Live and Let Die (1973) gebruikt James Bond (Roger Moore) een set tarot kaarten, ontworpen door Fergus Hall, om de mooie Solitaire (gespeeld door Jane Seymour) te verleiden.

ga006

De Walther PPK is James Bond vuurwapen in Dr. No to Tomorrow Never Dies (behalve Moonraker en Octopussy) en in Quantum of Solace en SkyFall. Het pistool wordt ook genoemd in de boeken van Ian Fleming van Dr. No tot The Man with the Golden Gun. Het is het enige vuurwapen dat door alle Bond acteurs is gebruikt.

ga001

Rolex en James Bond hebben een lange relatie voordat Omega begon met het leveren van de horloges aan 007. James Bond draagt een Rolex horloge in Dr. No, From Russia With Love, Goldfinger, Thunderball, On Her Majesty's Secret Service, Live and Let Die, The Man with the Golden Gun, License to Kill en The Living Daylights.

Abonneren op RSS - Live And Let Die