Barbour 30% OFF

Politieke partij wil opnames voor Bond 24 naar Friesland halen

31 juli, 2014

De Statenfractie van de partij Friese Koers heeft voorgesteld dat Friesland miljoenen euro's investeert om de opnames van de komende James Bond film naar de provincie te halen. Fractievoorzitter Jelle Hiemstra meent dat James Bond een goede manier zou zijn om Friesland onder een internationaal publiek te promoten.

james bond in friesland

De enorme investering die de provincie kwijt zou zijn aan de filmopnames zijn volgens Hiemstra gerechtvaardigd. Hiemstra geeft als voorbeeld het Zwitserse dorpje Mürren dat sinds een bijrol in de Bond film On Her Majesty's Secret Service (1969) vele miljoenen extra heeft gegenereerd aan toerisme-inkomsten.

Bond Lifestyle moedigt het idee van harte aan en geeft hierbij enkele sugggesties: de meren en sloten in de provincie bieden een mooie kans voor een boot achtervolging zoals in Live And Let Die, maar dan met zeilboten, Duitse toeristen op motorboten en een vloot Optimisten. Het zou natuurlijk helemaal mooi zijn als de producenten opnames kunnen plannen tijdens een Elfstedentocht waarbij Bond in de achtervolging gaat met verschillende voertuigen over dun ijs, dwars door duizenden schaatsers en toeschouwers. De wadden eilanden bieden ook veel mogelijkheden als schuilplaats of hoofdkwartier van een slechterik.

Eerder deze week werd bekend dat de 24e Bond-film, die deze winter wordt opgenomen, zich grotendeels in Rome gaat afspelen. De producenten zijn momenteel in overleg met de Italiaanse filmcommissie over een bloedstollende auto-achtervolging door de Italiaanse hoofdstad. Daniel Craig, Ralph Fiennes, Naomie Harris en Ben Whishaw keren terug als 007, M, Moneypenny en Q. De nog titelloze nieuwe Bond-film, nu nog bekend onder de naam Bond 24, moet in november 2015 in première gaan.


Orlebar Brown

Reactie toevoegen