Barbour 30% OFF

Bollinger lanceert Limited Edition fles en kristallen koeler

28 september, 2015

Ter viering van de nieuwe James Bond film lanceert Champagne Bollinger de Bollinger SPECTRE Limited Edition fles en een zeer gelimiteerde SPECTRE Kristallen Koeler set met een Bollinger R.D. 1988 Magnum fles. Ook is aangekondigd dat we de zeer exclusieve Bollinger R.D. 2002 in SPECTRE zullen zien.

Bollinger SPECTRE Limited Edition fles
De gelimiteerde versie bevat Bollinger 'millésime' 2009, een cuvée speciaal uitgebracht ter viering van de lange samenwerking tussen Champagne Bollinger en James Bond.

Bollinger 007 limited edition cuvee 2009

Bollinger SPECTRE 007 Limited Edition

De fles wordt geleverd in een zwarte metalen box met zilveren reliëf 007 en Bollinger logo's. De buitenkant is ontworpen om de textuur van de pistoolgreep van een Walther PPK na te bootsen, terwijl de geïsoleerde binnenkant van de verpakking de fles tot twee uur lang koel kan houden.

Bollinger 007 limited edition cuvee 2009

Bollinger SPECTRE 007 Limited Edition

De limited edition Bollinger SPECTRE is verkrijgbaar bij de grote wijnhandelaren voor €160.

De release van de SPECTRE Limited Edition markeert de voortzetting van een langdurig partnerschap tussen EON Productions, de producenten van de Bond franchise, en het Champagnehuis van Bollinger.

De Champagne Bollinger samenwerking met Bond is gebaseerd op een gentlemen's agreement uit de jaren '70. In die tijd werd Champagne Bollinger gerund door Madame Bollinger's neven Claude d'Hautefeuille en Christian Bizot. Toen filmproducent Albert 'Cubby' Broccoli op zoek was naar een champagne voor James Bond koos hij Bollinger, maar het Champagnehuis was in eerste instantie niet geiïnteresseerd. Onvermurwbaar en overtuigd dat Bollinger perfect was voor zijn geheim agent nam Cubby zijn tijd en begon een vriendschap met Christian Bizot, met hun gedeelde liefde voor de wijn als uitgangspunt. Dankzij die vriendschap is Bollinger in 13 Bond-films te zien geweest, en is het Bond's exclusieve champagne partner sinds de film Moonraker (1979). James Bond maakte al eerder kennis met Bollinger in de boeken van Ian Fleming; Tiffany Case stuurt Bond een fles naar zijn hut op de Queen Elizabeth in de roman Diamonds Are Forever. De eerste verschijning in een film was toen Bond (Roger Moore) Bollinger van roomservice bestelde in Live and Let Die (1974).

bollinger champagne millesime 2009 james bond

SPECTRE zal de 14e Bond-film zijn waarin Bollinger de Champagne keuze van James Bond is. Ditmaal besluit de veeleisende geheim agent de exclusieve prestige cuvée Bollinger RD 2002 te drinken.

Bollinger SPECTRE Limited Edition Crystal Cooler
In aanvulling op de 007 fles heeft Bollinger een limited edition SPECTRE kristal champagnekoeler gemaakt die groot genoeg is voor een ​​Bollinger Magnum fles. Een waar collector's item, want deze unieke koeler is wereldwijd beperkt tot slechts 307 stuks.

Bollinger SPECTRE 007 Limited Edition kristellen champagnekoeler

Bollinger SPECTRE 007 Limited Edition kristellen champagnekoeler

spectreDe Magnum fles Bollinger RD 1988 staat trots in de grote 'Crystal Saint Louis' koeler. Het 007 gunbarrel logo is subtiel zichtbaar aan de voet van het kristal, terwijl de bovenzijde is voorzien van het nieuwe SPECTRE logo. Afmetingen: 28cm breed x 60cm hoog. Gewicht: 14 kg.

"Voor deze uitzonderlijke creatie heeft Champagne Bollinger een partner gekozen die dezelfde waarden en eisen van excellentie deelt: Crystal Saint Louis", zegt Jérôme Philipon, voorzitter van Champagne Bollinger.

gunbarrel bollinger

Het 007 gunbarrel logo is te zien als je van boven of onder naar de bodem van de koeler kijkt

bollinger 007 crystal

De koeler is 60cm hoog!

Opgericht in 1586 in Lorraine, Crystal Saint Louis werd de eerste glasfabriek in continentaal Europa in 1781. Saint-Louis, dat nu behoort tot de Hermès Group, heeft een unieke kennis over glas en kristal opgebouwd.

bollinger 1988 crystal case spectre

Bollinger R.D. 1988

Het is de ontwerper Eric Berthes die de Bollinger Kristallen Koeler bedacht en ontwierp. Hij wilde het een waardige glazen uitstalling maken voor de echte klassieker, Bollinger RD 1988 (hetzelfde oogstjaar Bollinger dat Bond heeft opgeslagen in zijn Aston Martin DB5 in GoldenEye), een zeldzame champagne.

Bekijk de video (2m29s) over deze Bollinger SPECTRE set:

Met dank aan Bernard Wines en Champagne Bollinger.


Orlebar Brown

Reactie toevoegen