Barbour 30% OFF

Alles over Designing 007 in de Kunsthal Rotterdam

10 oktober, 2014

Designing 007: Fifty Years Of Bond Style, een unieke tentoonstelling met zeldzame kostuums, sfeervolle decors, gadgets, rekwisieten, storyboards en originele foto’s uit 50 jaar James Bond films, is vanaf 12 oktober in Nederland te zien in de Kunsthal Rotterdam. Een knappe prestatie van de Kunsthal om deze iconische verzameling uit de archieven van EON Productions in ons land te krijgen, zodat wij de kans hebben om de zeer bijzondere items van dichtbij te bewonderen. Lees hieronder alles over de tentoonstelling, of koop meteen je tickets via www.kunsthal.nl/designing007.

Designing 007 Rotterdam Kunsthal

Sean Connery leunt ontspannen tegen de bumper van zijn Aston Martin DB5 tijdens het filmen van scenes op locatie voor Goldfinger in de Zwitserse Alpen.
Foto © 1964 Danjaq, LLC and United Artists Corporation.

Waar 
Kunsthal Rotterdam
Westzeedijk 341, 3015 AA Rotterdam (Google Maps)

Wanneer
12 oktober 2014 - 8 februari 2015
Dinsdag t/m zaterdag: 10.00 - 17.00 uur
Zon- en feestdagen 11.00 - 17.00 uur
Maandag, 25 december en 1 januari gesloten
Extra open op maandag 20 oktober en 29 december: 11.00 - 17.00 uur

Toegangsprijzen
Volwassenen: €11
Groepen (min. 15 pers): €8,50
CJP/studenten t/m 26 jaar: €6
Jeugd 6 t/m 18 jaar: €2
Kinderen t/m 5 jaar, Kunsthal Vriend, Cirkel en Zakenkring, Museumkaart, Rotterdampas, ICOM, Leden Vereniging Rembrandt: gratis

TIP: koop je ticket online en maak gebruik van de 'fast lane'!

Designing 007: Fifty Years Of Bond Style is samengesteld met exclusief materiaal uit de archieven van EON Productions in opdracht van het Barbican Londen (waar de tentoonstelling voor het eerst te zien was in 2012) door gastcurator Bronwyn Cosgrave, Oscar®-winnende kostuumontwerper Lindy Hemming en ontwerper Ab Rogers.

golden gun

Scaramanga's Gouden Pistool.
Foto © 1974 Danjaq, LLC and United Artists Corporation.

De tentoonstelling presenteert met gevoel voor de kenmerkende Britse glamour en stijl het vakmanschap van de meest bekende en favoriete geheim agent, James Bond. In vijf decennia heeft de filmheld een onuitwisbare invloed uitgeoefend op het gebied van kunst, muziek, mode, technologie, design en lifestyle. Samen met vele filmfragmenten biedt Designing 007: Fifty Years of Bond Style bezoekers een ongeëvenaarde multimediale beleving van vijftig jaar James Bond filmgeschiedenis.

ken adam set tekening

Ken Adam's vroege concepttekeningvoor de vulkaan set, You Only Live Twice
Foto © 1967 Danjaq, LLC & United Artists Corporation.

Ontdek in de tentoonstelling aan de hand van twaalf verschillende settings - vanaf Dr. No in 1962 tot SkyFall in 2012 - de vormgeving en stijl achter het meest succesvolle filmmerk aller tijden. Meer dan 500 onvergetelijke objecten zijn te zien waaronder Roger Moore’s witte smoking in Octopussy (1983) en zijn ruimtepak uit Moonraker (1979); de oranje bikini, gedragen door Halle Berry in Die Another Day (2002); Scaramanga’s gouden pistool uit The Man with the Golden Gun (1974); de afschrikwekkende zilveren tanden van Jaws, voor het eerst te zien in The Spy who Loved Me (1977); gadgets van de “Q afdeling” zoals de attachékoffer in From Russia with Love (1963); en de Aston Martin DB5 uit GoldenEye (1995), die in 2012 zijn rentree maakte in SkyFall. Tevens vind je er veel originele tekeningen en schetsen van kleding en film sets.

skyfall

SkyFall © 2012 Danjaq, LLC, United Artists Corporation and Columbia Pictures Industries

Bij de tentoonstelling is een rijk geïllustreerde catalogus (Engelstalig, €38,50) verkrijgbaar met essays van de curators van de tentoonstelling, en van Ian Fleming biograaf Andrew Lycett.

Speciale arrangementen
Wil je er helemaal een bijzonder bezoek van maken, dan biedt de Kunsthal diverse mogelijkheden.

Cocktail evenings
Kom bijvoorbeeld naar een van de Designing 007 Cocktail Evenings, op vrijdag 31 oktober, vrijdag 28 november, vrijdag 30 januari voor een bezoek met en bezoek de tentoonstelling Designing 007: Fifty Years of Bond Style onder het genot van een elegante cocktail.

Kinderen
Voor kinderen is er een speciale Top Secret File: met deze speurtocht volgen de kinderen als een echte James Bond een bepaalde verhaallijn van één van de Bond films en proberen het mysterie op te lossen. De speurtocht is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en is gratis verkrijgbaar in de Kunsthal.

Een andere spannende ervaring voor je hele schoolklas is de workshop van Digital Playground waarbij de een filmtrailer kunnen maken. Ze acteren, filmen en monteren zelf een verhaal. Voor meer informatie: www.digitalplayground.nl/rotterdam, reserveren kan via 010 4126031.

Bedrijven
De Kunsthal biedt tijdens de tentoonstelling een bijzonder Designing 007 arrangement voor bedrijven dat bestaat uit:

 • Ontvangst met cocktail in het Kunsthalcafé
 • Een bezoek én rondleiding door de tentoonstelling
 • Borrel met luxe hapjes
 • Goodie bag met onder meer het James Bond ‘paspoort’

Geschikt voor groepen van min. 50 tot max. 100 personen. €75 euro per persoon excl. btw. Het arrangement geldt van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 18.00 uur, en niet tijdens de herfst- en kerstvakantie in verband met bezoekersdrukte. Buiten reguliere openingstijden van de Kunsthal is het arrangement (met meerkosten vanwege langere openstelling) ook te boeken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sarah Slootweg via slootweg@kunsthal.nl.

Mainport Hotel Designing 007 hotelarrangement
Mainport, het officiële partner hotel van Designing 007: Fifty Years of Bond Style, biedt een speciaal luxe pakket aan voor reizigers in Bond stijl:

 • Overnachting in king-size City XL kamer met whirlpool, walk-in shower en spiegel-tv
 • Live-cooking ‘Champagne’ ontbijtbuffet
 • Een stijlvolle cocktail in cocktailbar ‘on The Rocks’
 • Bezoek aan Designing 007: Fifty Years of Bond Style in de Kunsthal
 • Vrij gebruik van Spa Heaven op de 8e verdieping inclusief Finse panoramasauna, Turks stoombad, zwembad en Life Fitness Gym
 • Designing 007 goodies bij aankomst
 • 'The Explorer' stadsplattegrond met 60 hotspots
 • Easy upgrade: Je eigen privésauna op de kamer? Reserveer de Waterfront Sauna kamer voor slechts €40 extra per kamer.

Reserveer dit exclusieve arrangement voor slechts €79 per persoon: Reservations@mainporthotel.com / +31 10 217 5707.
Bovenstaande arrangement is op basis van beschikbaarheid en exclusief 4,5% logiesbelasting. Kijk voor meer informatie op: www.mainporthotel.com

Meer informatie en tickets, bezoek de Kunsthal Rotterdam Designing 007 website: www.kunsthal.nl/designing007


Orlebar Brown

Reactie toevoegen