Gadgets

Q: It's activated by nerve impulses from the wrist muscles.
Bond: Like this? [The dart pierces a painting on M's wall]
M: Oh, thank you, 007!
Q: Be careful, will you? Ten darts: five blue-tipped, five red-tipped - cyanide coating, causing death in thirty seconds.
Bond: Very novel, Q. Must get them in the stores for Christmas."

- from Moonraker, 1979

N.Peal 007 Cashmere Collection

ga027

In het boek Goldfinger gebruikt James Bond een Leica M3 foto camera om foto's te maken van de illegale praktijken van Auric Goldfinger. In de woorden van Ian Fleming: James Bond "(...) went to his suitcase and extracted an M3 Leica, an MC exposure meter, a K2 filter and a flash holder." (Ian Fleming, Goldfinger, Signet Books, 1959, hoofdstuk 4, pagina 29).

ga045

In de James Bond film GoldenEye (1995) is Bond's Aston Martin DB5 uitgerust met een Alpine 7817R CD speler, die dienst doet als communicatie apparaat en kleuren printer/fax.

ga046

James Bond (Pierce Brosnan) gebruikt een monoculaire digitale camera in de James Bond film Goldeneye (1995). Bond neemt er vanaf het Fort Antoine theater foto's mee van Xenia Onatopp (gespeeld door de Nederlandse Famke Janssen) die in de haven van Monaco op een boot stapt.

ga028

In de film Live and Let Die (1973) nemen we een zeldzaam kijkje in het apartment van James Bond zelf! Daar zien we een zeer ouderwets interieur, maar wel met een zeer interessante gadget: de espresso machine. Bond maakt een kopje koffie voor M met de machine, terwijl M over de opdracht van Bond probeert te praten.

ga014

In Goldeneye (1995) krijgt James Bond (Pierce Brosnan) van Q een Parker Jotter pen die tevens een C4 granaat is: drie maal klikken en de ontsteking wordt geactiveerd, en met nogmaals drie klikken wordt deze weer gedeactiveerd.

ga007

James Bond (Pierce Brosnan) gebruikt een oplaadbaar Philips Philishave Sensotec HQ8894 scheerapparaat in Die Another Day (2002). Het scheerapparaat heeft een fraai ontwerp met 3 losse scheerkoppen die aangepast kunnen worden aan het type van je huid.

ga038

De Penfold golfbal met de harten kaarten kleur werd de meest beroemde golfbal toen deze zichtbaar was in de James Bond film Goldfinger (1964). James Bond (Sean Connery) speelt met een Penfold Harten golfbal als hij Auric Goldfinger verslaat in een partijtje golf op Stoke Park Golf Club, Stoke Poges in Engeland.

ga032

Een van de weinige product placements in For Your Eyes Only (1981) zijn de Olin Mark VI ski's, die James Bond gebruikt tijdens een spannende achtervolging in Cortina, Italië. De ski's zijn eerst zichtbaar wanneer ze op de Lotus Esprit van Bond gebonden zijn.

ga009

De Ski-Doo MX Z-REV 800 snowmobile van Bombardier speelt een prominente rol in de winterse actiescènes op IJsland in Die Another Day (2002). Volgens de producers van de film beantwoordde dit standaardmiodel van Bombardier aan de behoefte aan 'een topklasse snowmobile met high-tech uitstraling.'