N.Peal 007 Cashmere Collection

fd005

Dom Pérignon champagne speelt een rol in verscheidene James Bondfilms en in één roman van Ian Fleming.

De literaire James Bond drinkt Dom Pérignon in de roman Moonraker. Hij nuttigt twee flessen Dom Pérignon ’46, die hem tijdens een diner met M wordt aangeraden door de sommelier bij Blades.

Dom Pérignon in de James Bond films:

fd012

James Bond staat bekend om zijn dure smaak en de kaviaar is hierop geen uitzondering: kaviaar is toch al niet goedkoop, en Bond geeft de voorkeur aan de allerbeste, de meest exclusieve en duurste soort, Beluga kaviaar.

cl065

Dit klassieke blauwe overhemd is speciaal ontworpen voor de film Dr. No door Turnbull & Asser en werd gedragen door Sean Connery in zijn rol als James Bond. Het shirt heeft de unieke "cocktail" manchet die met dubbele knoop werd gesloten, de zogenaamd "turnback" manchet (ook wel Portofino, cocktail of JamesBondmanchetten genoemd).

cl020

Bond (Sean Connery) maakt in de film Thunderball gebruik van een massage handschoen van nertsbont. Nadat hij in de sauna van Shrublands de liefde heeft bedreven met Patricia Fearing (Molly Peters), geeft hij haar op het bed een ontspanningsmassage met de nertshandschoen.

tr003

Zowel Thunderball als Never Say Never Again (een remake van Thunderball), met Sean Connery als Bond, werden opgenomen in het kanarie-gele British Colonial Hilton Nassau hotel, dat gelegen is in Nassau op de Bahamas.

tr032

Chalfont Park House in Buckinghamshire, Engeland, is het decor voor de Shrublands gezondheidskliniek in de film Thunderball (1965). Het exterieur van het gebouw is te zien in verschillende scènes.

Op dit moment wordt Chalfont Park House gebruikt door een bedrijf (Citrix UK), maar de buitenkant van het gebouw kan eenvoudig worden bezocht en ligt aan een openbare weg.

au038

In de film Thunderball (1965) berijdt SPECTRE-agente Fiona Volpe, gespeeld door de Italiaanse actrice Luciana Paluzzi, een goudkleurige BSA A65 Lightning motorfiets. Fiona Volpe vuurt twee raketten af en schakelt daarmee de auto uit die James Bond in zijn Aston Martin DB5 achtervolgt.

ga006

De Walther PPK is James Bond vuurwapen in Dr. No to Tomorrow Never Dies (behalve Moonraker en Octopussy) en in Quantum of Solace en SkyFall. Het pistool wordt ook genoemd in de boeken van Ian Fleming van Dr. No tot The Man with the Golden Gun. Het is het enige vuurwapen dat door alle Bond acteurs is gebruikt.

ga001

Rolex en James Bond hebben een lange relatie voordat Omega begon met het leveren van de horloges aan 007. James Bond draagt een Rolex horloge in Dr. No, From Russia With Love, Goldfinger, Thunderball, On Her Majesty's Secret Service, Live and Let Die, The Man with the Golden Gun, License to Kill en The Living Daylights.

au003

In 1964, in de film Goldfinger, maakte James Bond, toen gespeeld door Sean Connery, kennis met zijn zilvergrijze Aston Martin DB5.

Abonneren op RSS - Thunderball