Barbour 30% OFF

fd005

Dom Pérignon champagne speelt een rol in verscheidene James Bondfilms en in één roman van Ian Fleming.

De literaire James Bond drinkt Dom Pérignon in de roman Moonraker. Hij nuttigt twee flessen Dom Pérignon ’46, die hem tijdens een diner met M wordt aangeraden door de sommelier bij Blades.

Dom Pérignon in de James Bond films:

cl065

Dit klassieke blauwe overhemd is speciaal ontworpen voor de film Dr. No door Turnbull & Asser en werd gedragen door Sean Connery in zijn rol als James Bond. Het shirt heeft de unieke "cocktail" manchet die met dubbele knoop werd gesloten, de zogenaamd "turnback" manchet (ook wel Portofino, cocktail of JamesBondmanchetten genoemd).

cl040

Kleermaker Anthony Sinclair leverde de pakken voor Sean Connery in de eerste Bondfilms: Dr. No, From Russia With Love, Goldfinger (met het beroemde driedelige pak), You Only Live Twice en Diamonds Are Forever.

cl038

De hoed die James Bond (Sean Connery) draagt in de eerste Bond-films is nog steeds verkrijgbaar bij de oorspronkelijke leverancier Lock & Co. Hatters (hoedenmakers) in St. James's Street in Londen. Vraag naar het model Sandown, een hoed van het trilby-type. Hoewel de hoed in de film grijs lijkt, is hij in werkelijkheid bruin.

fd009

In Thunderball, krijgt James Bond van Q een onderwater ademhalingsapparaat verstopt in een aluminium Romeo Y Julieta Churchill sigaarkoker. In The World is not Enough krijgt Bond wel de kans om de sigaar te roken.

fd015

Red Stripe Lager komt voor in de romans The Man with the Golden Gun en Dr. No, en in de film Dr. No.

ga006

De Walther PPK is James Bond vuurwapen in Dr. No to Tomorrow Never Dies (behalve Moonraker en Octopussy) en in Quantum of Solace en SkyFall. Het pistool wordt ook genoemd in de boeken van Ian Fleming van Dr. No tot The Man with the Golden Gun. Het is het enige vuurwapen dat door alle Bond acteurs is gebruikt.

ga001

Rolex en James Bond hebben een lange relatie voordat Omega begon met het leveren van de horloges aan 007. James Bond draagt een Rolex horloge in Dr. No, From Russia With Love, Goldfinger, Thunderball, On Her Majesty's Secret Service, Live and Let Die, The Man with the Golden Gun, License to Kill en The Living Daylights.

Abonneren op RSS - Dr. No