Barbour 30% OFF

au041

In de film Diamonds Are Forever (1971) rijdt James Bond (Sean Connery) in een Triumph Stag naar Amsterdam. De auto is eigendom van diamanten smokkelaar Peter Franks, maar nadat Franks wordt aangehouden door MI6, neemt Bond de identiteit en de auto over van Franks.

vi014

In de film Diamonds Are Forever (1971), luistert Ernst Stavro Blofeld (Charles Gray) naar een Philips 22RL798 Antoinette Transworld de Luxe radio. De radio is prominent in beeld wanneer Blofeld naar een nieuwsbericht luistert over de nucleaire explosies in North Dakota en Rusland die Blofeld zelf heeft veroorzaakt.

vi013

In de film Diamonds Are Forever (1971), heeft Ernst Stavro Blofeld (Charles Gray) een Philips N2205 cassetterecorder op zijn bureau staan, in zijn kantoor op het olie platform. Blofeld gebruikt de N2205 om naar een Philips C90 cassette te luisteren met daarop de World's Greatest Marches, terwijl James Bond (Sean Connery) naast het bureau staat.

cl065

Dit klassieke blauwe overhemd is speciaal ontworpen voor de film Dr. No door Turnbull & Asser en werd gedragen door Sean Connery in zijn rol als James Bond. Het shirt heeft de unieke "cocktail" manchet die met dubbele knoop werd gesloten, de zogenaamd "turnback" manchet (ook wel Portofino, cocktail of JamesBondmanchetten genoemd).

au051

In de film Diamonds Are Forever (1971) rijden James Bond (Sean Connery) en Tiffany Case (Jill St. John) door Las Vegas in een rode Ford Mustang Mach 1 uit 1971.

cl040

Kleermaker Anthony Sinclair leverde de pakken voor Sean Connery in de eerste Bondfilms: Dr. No, From Russia With Love, Goldfinger (met het beroemde driedelige pak), You Only Live Twice en Diamonds Are Forever.

fd026

In de laatste scène van Diamonds Are Forever (1971) maakt Bond gebruik van zijn kennis van Château Mouton Rothschild om zijn vijanden te ontmaskeren.

tr023

In de film Diamonds Are Forever uit 1971 zitten enkele scenes die zijn opgenomen in Amsterdam. James Bond (Sean Connery) doet zich voor als diamant smokkelaar Peter Franks en reist naar Amsterdam om Tiffany Case te ontmoeten. Wanneer de echte Peter Franks komt opdagen, schakelt Bond hem uit in de lift en doet het voorkomen alsof Franks eigenlijk James Bond is.

ga006

De Walther PPK is James Bond vuurwapen in Dr. No to Tomorrow Never Dies (behalve Moonraker en Octopussy) en in Quantum of Solace en SkyFall. Het pistool wordt ook genoemd in de boeken van Ian Fleming van Dr. No tot The Man with the Golden Gun. Het is het enige vuurwapen dat door alle Bond acteurs is gebruikt.

Abonneren op RSS - Diamonds Are Forever