Barbour 30% OFF

Roger Moore

Sir Roger Moore played James Bond in seven Bond films: Live and Let Die (1973), The Man with the Golden Gun (1974), The Spy Who Loved Me (1977), Moonraker (1979), For Your Eyes Only (1981), Octopussy (1983) and A View to a Kill (1985). Below you can find a selection of clothes, accessories and gadgets seen in Moore's Bond films.

ga076

James Bond (Roger Moore) gebruikt een Tasco 7800 verrekijker om de ontmoeting tussen Locque en huurmoordenaar Hector Gonzales in diens villa in Spanje te bespioneren in de film For Your Eyes Only (1981).

vi016

De Solex Agitator is een klein maar krachtig apparaat dat wordt gebruikt in de film The Man With The Golden Gun (1974). In de film kan de Solex Agitator zonne-energie opvangen. De Solex is gemaakt door de Britse wetenschapper Gibson en is bedoeld als oplossing voor de wereldwijde energiecrisis.

vi017

Het gouden pistool dat wordt gebruikt door Scaramanga in de film The Man With The Golden Gun (1974) bestaat uit enkele gebruiksvoorwerpen, zodat het pistool uit elkaar gehaald en gesmokkeld kan worden. Dit pistool kan slechts 1 kogel afvuren, met een doorsnee van 4,2 mm.

ac045

James Bond (Roger Moore) draagt een Gucci riem in de laatste scènes van de film The Man With The Golden Gun (1974).

ga072

James Bond (Roger Moore) gebruikt een Philips 660 Memorecorder in de film A View To A Kill (1985).

ga071

De gele zender/ontvanger die James Bond (Roger Moore) gebruikt in de eerste scène van A View to a Kill (1985) is een Autophon VS 68. Deze Autophon wordt door Bond gebruikt in Siberië om het lichaam van MI6 agent 003 en de microchip te vinden.

cl005

James Bond draagt Bogner skikleding in meerdere Bond films. Het merk Bogner werd opgericht door Willy Borgner Sr., en overgomen door zijn zoon, skiër Willy Bogner Jr. Tegenwoordig levert Bogner Ski en Golf kleding en accessoires.

al021

Milos Columbo (Chaim Topol) gebruikt een Philips LFH 195 Pocket Memo voice recorder in For Your Eyes Only (1981) om stiekem een gesprek op te nemen tussen James Bond (Roger Moore) en Aristotle Kristatos (Julian Glover).

fd013

Nadat hij in de openingsscène van A View To A Kill een microchip heeft verwijderd uit het lichaam van 003, kan James Bond zijn gemak ervan nemen in de ijsberg-onderzeeboot, en genieten van de beste Belugakaviaar, Stolichnaya wodka en Kimberley Jones.

fd002

Champagne Bollinger, vanouds marketing partner in de Bond-films, was ook weer van de partij in de recente Bondfilms Casino Royale en Quantum of Solace.

fd005

Dom Pérignon champagne speelt een rol in verscheidene James Bondfilms en in één roman van Ian Fleming.

De literaire James Bond drinkt Dom Pérignon in de roman Moonraker. Hij nuttigt twee flessen Dom Pérignon ’46, die hem tijdens een diner met M wordt aangeraden door de sommelier bij Blades.

Dom Pérignon in de James Bond films:

fd028

De befaamde Tabasco® pepersaus is te zien en wordt genoemd in de opeenvolgende films The Man With The Golden Gun (1974) en The Spy Who Loved Me (1977). Het lijkt de favoriete smaakmaker van oesters etende Bond-schurken.

bo023

Bond over Bond is een eerbetoon aan vijftig jaar Bond-films, samengesteld door Sir Roger Moore en Gareth Owen. Hoewel er verschillende Bonds zijn geweest is de 007 met de langste staat van dienst en het meeste charisma en bravoure zonder twijfel Sir Roger Moore.

tr033

In de film The Spy Who Loved Me (1977) verblijven James Bond (Roger Moore) en Anya Amasova (Barbara Bach) in Hotel Cala Di Volpe op het italiaanse eiland Sardinië.

ac043

In de film For Your Eyes Only (1981) draagt James Bond (Roger Moore) een zwarte Pierre Cardin 30/7 skibril.

ac025

James Bond (Roger Moore) draagt een Bogner 7003 zonnebril in de openingscène van A View To A Kill (1985) wanneer hij de microchip in Siberia vindt.

ac018
Deze koffer van Gucci wordt door James Bond gebruikt in The Man With The Golden Gun (1974). Bond draagt de koffer wanneer hij in Hong Kong arriveert.
tr022

De luxe Villa Sylva ligt op het eiland Corfu, Griekenland. Niet de villa zelf, maar het zwembad en de tuin zijn gebruikt voor de film For Your Eyes Only (1981), maar de villa is wel zichtbaar op de achtergrond. De villa met bijbehorend zwembad bestaat nog en wordt verhuurd voor vakantie doeleinden.

tr028

In de James Bond film Octopussy uit 1983 zij diverse paleizen te zien in en rond de stad Udaipur in India.

tr021

Zowel het Château de Chantilly als de bijbehorende paardenstallen zijn te zien in de Bond film A View to a Kill (1985), waar ze eigendom zijn van Max Zorin (gespeeld door Christopher Walken). Max Zorin organiseert zijn jaarlijkse paardenveiling hier en Bond (Roger Moore) infiltreert het evenement samen met Sir Godfrey Tibbett (Patrick Macnee).

tr027

Het Peninsula Hong Kong hotel is te zien in The Man With The Golden Gun (1974). James Bond (Roger Moore) achtervolgt Bond girl Andrea Anders (Maud Adams) van Macau naar Hong Kong, waar ze wordt opgehaald door een van de "Peninsula-groene" Rolls-Royce's.

tr026

Het Miramonti Majestic Grand Hotel is te zien in For Your Eyes Only (1981). James Bond verblijft in het hotel en hij kijkt uit over Cortina D'Ampezzo vanaf zijn balkon.

au038

James Bond (Roger Moore) maakt in de film Moonraker (1979) gebruik van een Glastron Carlson CV23HT speedboat. HT staat voor Hard Top. Van deze met een kap uitgeruste boten zijn er in 1978 en 1979 slechts 300 gebouwd, en daarvan zijn er maar drie uitgevoerd met de speciale 'silver metalflake' lak boven een grijze romp.

au036

In de film Live and Let Die (1973) maakt James Bonfd gebruik van een Glastron GT150 speedboat in een adembenemende achtervolging door de moerassen van Louisiana. De boot maakt hierbij een recordsprong van 40 meter.

De GT150 die in Live and Let Die werd gebruikt voor de befaamde sprong was gebouwd in 1972 en had een 135 pk Evinrude Starflite motor.

au013

De Alfa Romeo GTV6 is kort te bewonderen in een spannende, snelle achtervolging door de politie in de film Octopussy (1983). Bond kaapt de wagen van een Duitse vrouw die in een telefooncel staat te bellen, en slaagt er zo in het circus van Octopussy op tijd te bereiken om de daar aanwezige NAVO-generaal te waarschuwen voor het snode Sovjet-plan.

au005

In The Spy Who Loved Me (1977) en For Your Eyes Only (1981) rijdt Bond (Roger Moore) in een Lotus Esprit.

ga032

Een van de weinige product placements in For Your Eyes Only (1981) zijn de Olin Mark VI ski's, die James Bond gebruikt tijdens een spannende achtervolging in Cortina, Italië. De ski's zijn eerst zichtbaar wanneer ze op de Lotus Esprit van Bond gebonden zijn.

ga028

In de film Live and Let Die (1973) nemen we een zeldzaam kijkje in het apartment van James Bond zelf! Daar zien we een zeer ouderwets interieur, maar wel met een zeer interessante gadget: de espresso machine. Bond maakt een kopje koffie voor M met de machine, terwijl M over de opdracht van Bond probeert te praten.

ga035

In Live and Let Die (1973) gebruikt James Bond (Roger Moore) een set tarot kaarten, ontworpen door Fergus Hall, om de mooie Solitaire (gespeeld door Jane Seymour) te verleiden.

ga006

De Walther PPK is James Bond vuurwapen in Dr. No to Tomorrow Never Dies (behalve Moonraker en Octopussy) en in Quantum of Solace en SkyFall. Het pistool wordt ook genoemd in de boeken van Ian Fleming van Dr. No tot The Man with the Golden Gun. Het is het enige vuurwapen dat door alle Bond acteurs is gebruikt.

Abonneren op RSS - Roger Moore